Brugge Wandeling

Legends Walking Tours

BRUGGE ANDERS BEKEKEN

 

De tour start vanaf de Poertoren aan het Minnewater.

 

Naar aanleiding van de Triënnale en het thema ‘Vloeibare Stad’, bieden we een alternatieve tour aan doorheen de Brugse binnenstad met als titel ‘Brugge anders bekeken’.

 

Deze tour zal in de eerste plaats de geschiedenis van Brugge als havenstad illustreren en de historische context duiden aan de hand van haar talrijke monumenten en kanalen. Daarnaast snijden we ook enkele actuele thema’s aan waarvan de oorsprong terug te brengen is naar de gloriedagen van de stad.

Als vroege metropolis en een van de grondleggers van het moderne kapitalisme heeft Brugge immers een voortrekkersrol gespeeld in zowel de vorming van de multiculturele samenleving als van het huidige globale economische systeem. Hoe dat tot stand is gekomen, hoe de stad uiteindelijk haar leidersrol heeft moeten lossen, en welke lessen de Brugse geschiedenis ons vandaag zoal kunnen leren, zullen uitgebreid aan bod komen.

Daarnaast gaan we wat dieper in op enkele oude middeleeuwse legendes waarvoor de voormalige Vlaamse hoofdstad bekend staat, en geven we u meer info over enkele Triënnale kunstwerken die we op onze wandeling zullen passeren.

 

De tour start vanaf de Poertoren aan het Minnewater. Van daar gaan we richting Oud St-Jan en via Gruuthuse en de OLV-kerk langs de Dijver naar de Rozenhoedkaai. Daarna brengen we u via de Burg en de Markt langs de Pottenmakerstraat tot bij het Oude Beursgebouw.

 

Afsluiten doen we in de Poortersloge, waar u een drankje (Brugse Zot) en een  hapje  (Brugse Kaas) aangeboden krijgt in de URB EGG na een ontspannende en informatieve wandeling van ongeveer 2u. Deze tour wordt aangeboden door de Legends Walking Tours, een collectief van jonge gidsen uit Brugge met een passie voor geschiedenis!

Prijs per persoon 20 euro

Na inschrijving en met voldoende inschrijvingen krijgt u een mail met de betalingsmodaliteiten

Schrijf je hier in voor de Brugge wandeling.

Je naam (verplicht)

Email :

Lidnr :

Met Hoeveel personen wilt u deelnemen? :